Blåbærpai

Jeg er så heldig å ha blåbærlyng i hagen. På gode år høster jeg ca. 20 kilo som jeg fryser ned til bruker til blant annet pai og smoothie.

Denne blåbærpaien er en klassiker hos oss og smaker deilig med vaniljeis. Den er enkel og rask å lage, og kan forberedes i god tid og stekes rett før servering. Paien kan varieres med ulike bær og frukter, men min favoritt er med blåbær :-) Avkjøl paien litt før servering. Vaniljeis smaker godt til.

Du behøver:

  • 500 friske eller frosne blåbær
  • 50 gram sukker
  • 1 ss maisenna eller potetmel

Til smuldredeigen (toppfyllet):

  • 120 gram hvetemel
  • 3 ss sukker
  • 75 gram smør eller margarin

Slik gjør du

  1. Smør paiformen
  2. Bland bar, sukker og maisenna/potetermel sammen i paiformen
  3. Lag så smuldredeigen ved å blande sammen hvetemel og sukker tilsett smør/margarin til slutt
  4. Dryss smuldrelokket over bærene i paiformen
  5. Stekes i 200 ℃ i ca. 30 – 35 minutter (beregn litt lengre tid om du bruker frosne bær)