fiskesuppe

Fiskesuppe

Det finnes mange varianter av fiskesupper. Denne suppen er inspirert av en ferie i Portugal for mange år siden. Der fikk jeg servert de deiligste fisk- og skaldyrsretter i en litt sterk kremet tomatsaus. Jeg har prøvd å finne frem til en norsk variant – håper den faller i smak!

Oppskriften er beregnet til 4 – 5 personer.

Du behøver:

  • 4oo gr fisk, laks-, torsk eller steinbitfilet - gjerne en blanding
  • 1 hakket gul løk
  • 3 hakkede hvitløksfedd
  • 2 ss olje
  • 2 dl hvitvin
  • 1 boks hakkede hermetiske tomater
  • 5 dl vann eller fiskekraft
  • 1 rød chili, hakket og uten frø (kan sløyfes)
  • 1 dl kremfløte eller Crème fraîche
  • 3 gulerøtter
  • 1 stk brokkoli
  • 1/2 stk purre
  • 1 ss maizena utrørt i litt vann
  • salt
  • pepper
  • 2 ss hakket persille

Slik gjør du:

  1. Start med å steke hvitløken og løken til den blir blank og myk
  2. Tilsett chilien og hvitvinen, og la det koke til vinen er nesten kokt inn
  3. Ha i hakkede tomater, vann/fiskekraft og kremfløte/Crème fraîche og kok opp
  4. Ønsker du en glattere konsistens på suppen kan du bruke en stavmikser
  5. Tilsett gulerøtter og brokkoli og la det koke i ca. 10 ,minutter
  6. Skjær purren i skiver og tilsett denne. Kok videre i ca. 5 minutter
  7. Tilsett maisenna og kok opp
  8. Ha i fisken til slutt, suppen skal ikke koke, men kun trekke til fisken er ferdig, det tar noen minutter
  9. Smak til med salt og pepper
  10. Tilsett persille før servering

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.