Hjemmelaget Lasagne

Hjemmelaget lasagne er utrolig godt og smaker mye bedre enn den ferdigkjøpte. Det passer ypperlig når du skal ha gjester og det er mange til bords. Alt kan forberedes i god tid i forveien, gjerne dagen før, om du ønsker.

Dette trenger du:

Kjøttsaus:

  • 4 spiseskjeer olje
  • 2 stk løk, finhakket
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 400 g karbonadedeig
  • 2 bokser hermetiske hakkede tomater (jeg foretrekker Mutti)
  • ca. 15 lasagneplater
  • 200 g revet hvitost
  • Krydder (det du ønsker basilkum, oregano)
  • Salt og pepper

Hvit saus:

  • 100 g smør
  • 50 g hvetemel
  • 7 dl melk
  • 75 gr revet hvitost
  • Salt og pepper

Slik lager du kjøttsausen:

  1. Rens løk, hvitløk og hakk dem i små biter.
  2. Varm oljen i en stor panne, tilsett løk og hvitløk og la frese i et par minutter.
  3. Tilsett karbonadedeigen og brun denne.
  4. Tilsett de hakkede tomatene, kydder, salt og pepper.
  5. Skru ned varmen, og la det surre i ca. 15. min. Rør av og til.

Slik lager du den hvite sausen:

  1. Smelt smør og tilsett hvetemel, rør godt.
  2. Tilsett melken, litt etter litt og rør kraftig. La sausen koke til den tykner.
  3. Ta av varmen og tilsett revet hvitost.
  4. Smak til med salt og pepper.

 

Smør en ildfast form med olivenolje. Legg et lag med kjøttsausen i bunnen av formen. Legg lasagneplatene over, så et lytt lag med kjøttsaus. Fortsett lagvis på denne måten til du har brukt opp alle ingrediensene. Pass på at du avslutter med hvit saus på toppen.

Stek i ovnen på 200 grader i 35‒40 minutter.

Forslag til tilbehør:  godt brød og gjerene en salat til.

Velbekomme!