Biscotti med olivenolje

Disse italienske biscottiene er bakt med Extra Virgin Olivenolje og Marcona mandler som er stekt i  olivenolje. Det går også fint å bruke vanlige mandler, men rist dem gjerne i en stekepanne først og hakk dem i mindre biter.

Det er viktig at oljen ikke er for dominerende i smaken. Davalia Extra Virgin Olivenolje egner seg godt til bruk i baking.

Ingredienser

  • 3 egg
  • 1 dl Extra Virgin Olivenolje*
  • 120 gram sukker
  • 250 gram hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts salt
  • 100 Marcona Almonds eller mandler

Slik gjør du

  1. Rør sammen olivenoljen med sukkeret
  2. Bland inn eggene i røren
  3. Miks sammen hvetemel, bakepulver og salt. Tilsett de tørre ingrediensene og mandlene sammen med de øvrige ingrediensene
  4. Sett deigen kaldt i minst en time
  5. Del deigen i tre og trill til pølser som trykkes ut på et stekebrett med bakepapir (om deigen er klissete bruker du litt hvetemel) ca. 2 cm høye og ca. 6 cm brede og like lange som stekebrettet.
  6. Stekes i 175 grader i ca. 20 minutter
  7. Skjæres i ca. 2 cm brede skiver umiddelbart etter at de tas ut av ovnen