Så enkelt – men så godt, Pimientos de Padron er en type paprika som kommer fra Padrón-omårdet i Spania. De har en litt bitter smak som jeg bare elsker og som minner om en annen favoritt – asparges. De er ikke sterke, og må ikke forveksles med grønne chili. Noen påstår at det er som å spise russisk rulett, for noen ganger kan en av paprikaene være sterke, men det har jeg aldri opplevd.
I Spania finnes retten på de fleste tapasmenyer. Det er ikke så lett å få tak i Pimientos de Padron i Norge, men jeg har kjøpt hos Meny.
Spis alt utenom stilken. Serves umiddelbart med godt brød til, gjerne som en tapasrett.
Ingredienser
- Pimientos de padron
- Olivenolje
- Maldonsalt
Slik gjør du
- Skyll paprikaene og tørk dem godt (ellers så vil det sprute når du steker dem)
- Varm olivenoljen i en stekepanne og tilsett paprikaene
- Stek de til de faller sammen og blir lett brune (ca. 5 minutter)
- Strø over litt Maldonsalt før servering