Fiskesuppe

Det finnes mange varianter av fiskesupper. Denne suppen er inspirert av en ferie i Portugal for mange år siden. Der fikk jeg servert de deiligste fisk- og skaldyrsretter i en litt sterk kremet tomatsaus. Jeg har prøvd å finne frem til en norsk variant – håper den faller i smak!

Oppskriften er beregnet til 4 – 5 personer.

Ingredienser

  • 4oo gr fisk, laks-, torsk eller steinbitfilet - gjerne en blanding
  • 1 hakket gul løk
  • 3 hakkede hvitløksfedd
  • 2 ss olje
  • 2 dl hvitvin
  • 1 boks hakkede hermetiske tomater
  • 5 dl vann eller fiskekraft
  • 1 rød chili, hakket og uten frø (kan sløyfes)
  • 1 dl kremfløte eller Crème fraîche
  • 3 gulerøtter
  • 1 stk brokkoli
  • 1/2 stk purre
  • 1 ss maizena utrørt i litt vann
  • salt
  • pepper
  • 2 ss hakket persille

Slik gjør du

  1. Start med å steke hvitløken og løken til den blir blank og myk
  2. Tilsett chilien og hvitvinen, og la det koke til vinen er nesten kokt inn
  3. Ha i hakkede tomater, vann/fiskekraft og kremfløte/Crème fraîche og kok opp
  4. Ønsker du en glattere konsistens på suppen kan du bruke en stavmikser
  5. Tilsett gulerøtter og brokkoli og la det koke i ca. 10 ,minutter
  6. Skjær purren i skiver og tilsett denne. Kok videre i ca. 5 minutter
  7. Tilsett maisenna og kok opp
  8. Ha i fisken til slutt, suppen skal ikke koke, men kun trekke til fisken er ferdig, det tar noen minutter
  9. Smak til med salt og pepper
  10. Tilsett persille før servering