Grytebrød

Hjemmelaget brød smaker best. Dette grytebrødet er enkelt å lage og er mykt inni med sprø skorpe. Brødet smaker best nybakt og passer godt til gryteretter, tapas, supper med mere.

grytebrød_til_heving_evas_mat

Ingredienser

  • 600 gram hvetemel
  • 2 ts salt
  • 1 pakke tørrgjær eller vanlig gjær
  • 4 dl lunket vann
  • 2 ss olivenolje

Slik gjør du

  1. Rør sammen hvetemel, tørrgjær (bruker du vanlig gjær, røres denne ut i vesken) og salt i en bolle.
  2. Tilsett vannet sammen med olivenoljen og elt alt godt sammen.
  3. La deigen heve i ca. 45 minutter.
  4. Elt brødet og form det til en rund (eller avlang om jerngryten er det) deig. Dryss godt med mel på et skjærebrett og la deigen etterheve i ca. 30 minutter under et klede.
  5. Sett jerngryten med lokk inn i kald ovn og sett temperaturen på 230 grader og la det stå til brødet er ferdighevet i ca. 3o minutter
  6. Ta gryten ut av ovnen og hvelv deigen over i gryten og sett på lokket igjen
  7. Stekes i ovnen med lokk i 25 minutter. Ta av lokket og la brødet steke videre i 10 - 15 minutter til det har fått en fin farge og sprø skorpe.
  8. Hvelv brødet ut av gryten og avkjøl på rist