Hjemmelaget pesto smaker fantastisk og kan brukes til mye. Den klassiske italienske sausen, er kanskje mest kjent som krydder i pasta, men den passer til så mye mer – sammen med ferske reker, på tapasbordet og er kjempegod å dyppe brød i. Pesto smaker best nylaget med kan oppbevares et par dager i kjøleskapet.
Ingredienser
- En stor bunt frisk basilikum
- 60 gram parmesan eller grana padano ost
- 3 hakkede hvitløkskløfter
- 0,5 dl pinjekjerner
- 1 dl olivenolje
- salt
- pepper
Slik gjør du
- Strø pinjekjerne utover en bakeplate og sett dem i stekeovenen på 150 ℃ i noen minutter, til de er lysebrune
- Mos sammen basilikum, pinjekjærner og parmesan/grana padano ost med en stavmikser eller morter
- Tilsett olivenoljen litt etter litt
- Ha i hakkede hvitløkskløfter
- Smak til med salt og pepper