Hjemmelaget pesto

Hjemmelaget pesto smaker fantastisk og kan brukes til mye. Den klassiske italienske sausen, er kanskje mest kjent som krydder i pasta, men den passer til så mye mer – sammen med ferske reker, på tapasbordet og er kjempegod å dyppe brød i. Pesto smaker best nylaget med kan oppbevares et par dager i kjøleskapet.

 

Ingredienser

  • En stor bunt frisk basilikum
  • 60 gram parmesan eller grana padano ost
  • 3 hakkede hvitløkskløfter
  • 0,5 dl pinjekjerner
  • 1 dl olivenolje
  • salt
  • pepper

Slik gjør du

  1. Strø pinjekjerne utover en bakeplate og sett dem i stekeovenen på 150 ℃ i noen minutter, til de er lysebrune
  2. Mos sammen basilikum, pinjekjærner og parmesan/grana padano ost med en stavmikser eller morter
  3. Tilsett olivenoljen litt etter litt
  4. Ha i hakkede hvitløkskløfter
  5. Smak til med salt og pepper