Vi er en stor familie, så det er mange som samles til bursdager og høytider. Tante Ragnas pannekaker (som de blir omtalt) er alltid mitt bidrag til kakebordet.
Dette er gode dessertpannekaker av en gammel oppskrift som jeg har fått av en kjær slektning (tante Ragna). Jeg er så heldig å ha arvet takken (den gamle stekeplaten), som jeg steker 4 om gangen på. Det går natuligvis å bruke en stekepanne også, men da ville jeg halvert oppskriften for det blir ganske mange…
Server pannekakene med litt smør og sukker eller syltetøy.
Ingredienser
- 6 egg
- 1 liter h-melk
- 5 dl hvetemel
- 3 dl kremfløte
- 1 ss sukker
- 1/2 ts salt
- 1/2 ts natron
Slik gjør du
- Bland sammen mel, sukker, salt og natron
- Tilsett litt av melken og bland den godt sammen med melet til en tykk røre
- Ha i resten av melken, kremfløten og eggene