Disse pepperkakene er kryddersterke og gode. Deigen er lett å arbeide med og i denne pepperkakeoppskriften er smøret byttet ut med Extra Virgin Olivenolje. Det er viktig at du bruker en olivenolje av god kvalitet og som ikke har en for dominerende smak.
Oppskriften gir ca. 120 pepperkaker.
Syns du at deigen er for fast, tilsetter du litt mer vann.
Ingredienser
- 1 dl olivenolje *
- 150 sukker
- 0,5 dl lys sirup
- 1,5 dl vann
- 1 ss malt ingefær
- 1 ss kanel
- 1 ss malt nellik
- 0,5 ss malt kardemomme
- eventuelt 0,5 ss malt pomeranskall**
- 0,5 ss natron
- 480 gram hvetemel
Slik gjør du
- Rør sammen olivenolje, sukker og sirup
- Tilsett vann, krydder, natron og mel, arbeid deigen godt sammen
- La deigen hvile i minst 12 timer, gjerne 1 – 2 døgn
- Stekes i 200 ℃ i 5 – 6 minutter
Om du syns at deigen er litt tørr, tilsetter du litt mer vann.
* Davalia Extra Virgin Olivenolje har en nøtteaktig smak med aroma fra friske grønne blader og egner seg godt til bruk i kaker.
** Pomranskall er ikke så kjent i Norge men gir baksten det lille ekstra. Pomeran er en sitrusfrukt, også kalt bitter appelsin. Jeg har kjøpt malt pomeranskall på apotek eller i helsekost. Det er dyrt i Norge, men billig i våre naboland. Jeg kjøpte i Sverige for 1/10 av hva det koster i Norge, og fås kjøpt i store matvarebutikker.