Lettvint aioli

Noen ganger er det greit å ty til lettvinte løsninger og jeg lager ofte denne enkle aiolien. Aioli passer godt til reker og annen skalldyr og til tapasretter.

Jeg syns at det rekker med 1 hviløksfedd med det er en smaksak.

Ingredienser

  • 150 gram majones (tilsvarer en pakke)
  • 1 fedd hakket hvitløk
  • salt
  • pepper
  • lime/sitron

Slik gjør du

  1. Slik gjør du:
  2. Bland sammen majones og hvitløk, og smak til med salt, pepper og lime/sitron

smoothie

Smoothie er en etterspurt drikke hos barna, og det er jeg glad for. Det er både sunt, godt og forfriskende.

Jeg kjøper og plukker bær når de er på sitt beste og fryser dem. Du kan bruke både friske og frosne bær. Bruker du frosne er det ikke nødvendig med isbiter.

Oppskriften er til to glass.

Ingredienser

  • 2 dl eplejuice
  • ca. 12 jordbær
  • 2 håndfuller med blåbær
  • Eventuelt isbiter

Slik gjør du

  1. Ha alle ingrediensene i blenderen og kjør til glatt masse. Server straks.