Disse italienske biscottiene er bakt med Extra Virgin Olivenolje og Marcona mandler som er stekt i olivenolje. Det går også fint å bruke vanlige mandler, men rist dem gjerne i en stekepanne først og hakk dem i mindre biter.
Det er viktig at oljen ikke er for dominerende i smaken. Davalia Extra Virgin Olivenolje egner seg godt til bruk i baking.
Ingredienser
- 3 egg
- 1 dl Extra Virgin Olivenolje*
- 120 gram sukker
- 250 gram hvetemel
- 1 ts bakepulver
- 1 ts salt
- 100 Marcona Almonds eller mandler
Slik gjør du
- Rør sammen olivenoljen med sukkeret
- Bland inn eggene i røren
- Miks sammen hvetemel, bakepulver og salt. Tilsett de tørre ingrediensene og mandlene sammen med de øvrige ingrediensene
- Sett deigen kaldt i minst en time
- Del deigen i tre og trill til pølser som trykkes ut på et stekebrett med bakepapir (om deigen er klissete bruker du litt hvetemel) ca. 2 cm høye og ca. 6 cm brede og like lange som stekebrettet.
- Stekes i 175 grader i ca. 20 minutter
- Skjæres i ca. 2 cm brede skiver umiddelbart etter at de tas ut av ovnen