Sitronkake

Denne sitronkaken er bakt med Extra Virgin Olivenolje. Det gir en frisk og god kake som holder seg saftig lenge. Det er viktig at du bruker en olivenolje som er av god kvalitet og ikke har for dominerende smak.

* Davalia Extra Virgin Olivenolje har en nøtteaktig smak med aroma fra friske grønne blader og egner seg godt til bruk i kaker.

Ingredienser

  • 4 egg
  • 200 gram sukker
  • 1 dl Davalia Extra Virgin Olivenolje*
  • Saften av en sitron
  • Skall av en sitron
  • 125 gram hvetemel
  • 1/2 teskje bakepulver
  • 1/4 ts salt
  • Melis til å drysse over kaken

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 180 °C
  2. Pisk egg og sukker til tykk eggedosis
  3. Bland sammen hvetemel, bakepulver, sitronskall og salt
  4. Rør forsiktig inn sitronsaften, olivenoljen og melblandingen i eggedosisen
  5. Ha deigen i en smurt rund kakeform, ca. 22 cm i diameter, med bakepapir i bunnen. Det går fint å smøre formen med olivenolje.
  6. Stek kaken midt i ovnen i ca. 45 min. Avkjøl kaken før du løsner den fra formen ved å skjære forsiktig langs kanten med en kniv.
  7. Dryss over melis før servering