evasmat_aubergine_mozarella_tomat_form_i_ovn

Aubergine-, tomat- og mozarellaform

Denne vegetarformen er en gjenganger hjemme hos oss. Jeg fikk inspirasjon til retten på en restaurant på Kypros, hvor kokken fra Bulgaria laget en rett som minner om denne. Formen kan serveres med godt brød og salat eller som som en tapasrett.

I mange oppskrifter står det at man skal strø salt på auberginene og la dem ligge en stund for deretter skylles i vann. Jeg har prøvd meg fram til og kommet frem til at de absolutt ikke er nødvendig. Jeg steker dem i stekeovnen, enkelt og greit. På butikken er jeg alltid nøye med å velge auberginer som er faste og fine og har grønn stilk.

Slik forbereder du auberginene:
Sett stekeovnen på 200 grader.
Vask og skjær auberginene i skiver og legg dem på et bakepapirkledd stekebrett med litt olivenolje. Sprinkle litt olivenolje over auberginene og sett dem i stekeoven i ca. 30 minutter til de har fått litt farge. Imens lager du tomatsausen.

evasmat_auberginer_på_brett

Server gjerne med godt brød og salat til.

 

Du behøver:

  • 2 augberginer
  • 4 ss olivenolje
  • 3 pakker fersk mozarellaost á 125 gram
  • 50 gram revet parmesan
  • 2 bokser hermetiske hakkede tomater à 400 gram
  • 1 gul løk
  • 4  hvitløksfedd
  • 1  hakket rød chili uten frø
  • 1 ts tørket oregano eller fersk basilikum
  • salt
  • pepper

Slik gjør du:

  1. Hakk løken og hvitløken og stek den i litt olivenolje til den blir blank. Tilsett hakket chili og krydder, og la de steke med løken i ca. ett minutt
  2. La sausen koke i ca. 15 minutter
  3. Tilsett hakkede tomater, salt og pepper.
  4. Skru ned varmen og la det surre i ca. 15. min. Rør av og til.
  5. Smør en ildfast form med olivenolje. Legg et lag med tomatsausen i bunnen av formen. Legg så aubergineskiver og mozarellaost, så et nytt lag med tomatsaus. Fortsett lagvis på denne måten til du har brukt opp alle ingrediensene. Pass på at du avslutter med mozarellaost på toppen. Strø til slutt over parmesanost.
  6. Stek i ovnen på 200 grader i 35‒40 minutter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.