fårikål

Fårikål

Nordmenn er opptatt av tradisjoner og når høsten kommer og norsk lammekjøtt er tilgjengelig i butikkene, må vi bare ha fårikål. Det er utrolig lettvint mat, den koker seg selv. Fårikål passer ypperlig til storkok – den smaker bedre dagen derpå. Oppskriften er beregnet til 4 personer.

Server med kokte poteter og gulrøtter.

 

 

Du behøver:

  • 2 kg lammebog
  • 2 kg hodekål
  • 4 ts hel pepper
  • 2 ts salt
  • ca. 3 dl vann

Slik gjør du:

  1. Skjær kålen i biter
  2. Start med kjøtt og legg kjøtt og kål lagvis i en gryte. Strø salt og pepper mellom lagene
  3. Hell på kokende vann
  4. Kok opp og lå fårikålen trekke på svak varme til kjøttet er mørt, det tar ca. 2,5 timer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.