Dette er en variasjon av sitronkake med Extra Virgin Olivenolje. Olivenolje gjør kaken saftig og den holder seg myk lenge. Det er viktig at du bruker en olivenolje som er av god kvalitet og ikke har for dominerende smak.
* Davalia Extra Virgin Olivenolje har en nøtteaktig smak med aroma fra friske grønne blader og egner seg godt til bruk i kaker.
Ingredienser
- 4 egg
- 200 gram sukker
- 1 dl Davalia Extra Virgin Olivenolje*
- Saften av en halv appelsin (ca. 2,5 ss)
- Skall av en appelsin
- 125 gram hvetemel
- 1/2 teskje bakepulver
- 1/4 ts salt
- 100 gram hakket sjokolade
- Melis til å drysse over kaken
Slik gjør du
- Sett ovnen på 180 °C
- Pisk egg og sukker til tykk eggedosis
- Bland sammen hvetemel, bakepulver, appelsinskall og salt
- Rør forsiktig inn appelsinsaften, olivenoljen, melblandingen og sjokoladen i eggedosisen
- Ha deigen i en smurt rund kakeform, ca. 22 cm i diameter, med bakepapir i bunnen. Det går fint å smøre formen med olivenolje.
- Stek kaken midt i ovnen i ca. 45 min. Avkjøl kaken før du løsner den fra formen ved å skjære forsiktig langs kanten med en kniv.
- Dryss over melis før servering