Dette er barnas ynglingskaker til jul. Oppskriften har vært i vår familie i generasjoner og går under navnet tante Marthas kakemenn. Vi bruker de samme formene som vi har gjort i alle år og lager damer, menn og juletre. Bruk de formene du har.
Dette er en stor oppskrift, halver den gjerne om du vil.
Ingredienser
- 750 gram sukker
- 0,5 liter vann
- 1,5 kg hvetemel
- 25 gram hornsalt
- 50 gram smør
Slik gjør du
- Ha sukker og vann i en kasserolle og kok under svak varme til sukkeret er løst opp. Tilsett smøret og la det avkjøles
- Bland sammen hvetemel og hornsalt
- Tilsett sukkerlaken med smøret og rør alt godt sammen
- Sett deigen kaldt i minst en time, gjerne til neste dag
- Dryss litt mel på bakebordet og kjevle ut litt leiven til den er 2 - 3 mm tykk
- Stikk ut kaker med i de formene du ønsker
- Stekes i 200 grader i ca. 8 minutter. De skal være hvite med litt farge i kantene
- Avkjøles på rist
- Dekorer gjerne med konditorfarge og oppbevares i tett boks