Kombinasjonen appelsin og sjokolade passer perfekt, synes jeg. Alt på appelsinene kan nyttes og her er min variant av syltet appelsinskall.
For å få bort noe av bitterheten kokes appelsinskallet i friskt vann. Jo flere ganger det kokes jo mer av bitterheten fjernes. Jeg liker den bittersøte smaken og synes at det holder med to kokinger, men det er en smakssak. Oppbevares i tett boks.
Tips


Ingredienser
- 2 store appelsiner med tykt skall
- 150 gram sukker
- 2 dl vann
- ca. 200 gram mørk sjokolade
Slik gjør du
- Vask appelsinene godt
- Skjær av toppen og bunnen og del appelsinene i 4 båter
- Fjern skallet fra fruktkjøttet
- Skjær skallet i ca. 0,5 cm tykke strimler
- Ha skallet i en gryte med kaldt vann og kok opp. Slå av vannet og gjenta 1 - 2 ganger, se tips
- Ha sukker og 2 dl vann i en kasserolle og kok til sukkeret er oppløst, ha i appelsinskallet
- Kok videre uten lokk i ca. 1 time til nesten all vesken har kokt inn
- Sil av resten av sukkerlaken og legg appelsinstrimlene på en rist for å tørke i ca. 4 - 5 timer
- Smelt sjokoladen i vannbad og dypp appelsinskallet i den. Bruk en matpinsett eller gaffel og skje, se tips
- Legg appelsinstrimlene på matpapir eller bakepapir til sjokoladen har stivnet