Jeg innrømmer at jeg er ikke så glad i solbær. Men denne høsten fikk jeg tilgang på solbær, og det kunne jeg ikke takke nei til. Vi er veldig glad i gelé, så jeg tenkte at jeg skulle prøve å lage det av bærene. Jeg angrer ikke. Solbærgelé smaker veldig godt, og passer utmerket til ost og kjeks, og som tilbehør til kjøttretter.
Geleprøven. Ta en liten skje gele på en kald tallerken og la den stå kaldt i noen minutter. Trekk en strek med skjeen. Gelen er ferdig om gelen ikke samler seg igjen. Om ikke, så tilsett litt mer sukker og kok opp en gang til.
Ingredienser
- 2 - 3 dl vann pr. kg solbær
- 700 - 900 g sukker per liter saft, alt etter hvor søt du vil ha den
Slik gjør du
- Rens bort blad og rusk. Vask bærene
- Kok/damp bærene i en kjele sammen med vann, til de faller sammen, i maks 30 min
- Sil saften og mål den opp
- Hell saften i en kjele og kok den i noen minutter
- Tilsett sukker litt etter litt og rør til det er oppløst
- La saften småkoke uten å røre, i ca. 15 min
- Skum av
- Ta geléprøven - se tips
- Helles over i rene varme glass og skru på lokk