svensk_ertesuppe_evas_mat

Svensk ertesuppe med norsk vri

Ertesuppe er god, billig og lettlaget mat, og det beste av alt – sunt er det også. Jeg liker den svenske varianten av suppen, hvor det ofte blir brukt mer erter, noe som gir en tykkere konsistens. Ertesuppe egner seg godt til storkok, den smaker best dagen derpå og egner seg fint til frysing.

Jeg bruker røkt/saltet svineknoke eller salt lammekjøtt som jeg koker i hele biter sammen med de øvrige ingrediensene. Før servering deler jeg kjøttet i biter og tilsetter det i suppen igjen. Server suppen med flatbrød og en god sennep.

Du behøver:

  • 0,5 kg gule erter
  • 1,5 liter vann till koking
  • 1 svineknoke eller ca. 400 g salt lammekjøtt
  • 2 løk
  • 1 ss hakket timian, eller en ts tørket
  • 1 laubærblad
  • 4 gulerøtter
  • salt
  • pepper

Slik gjør du:

  1. Legg ertene i bløt over natten
  2. Hell av vannet og skyll ertene før de legges over i kokekjelen med vannet
  3. Skrell løken og gulerøttene og del de i skiver. Ha de i gryten
  4. Ha i kjøtt og krydder
  5. Kok opp suppen og la den småkoke under lokk i ca. 2 timer. Rør om av og til
  6. Ta opp kjøttet, del det i biter og ha det i suppen igjen
  7. Smak til suppen med salt og pepper
  8. Pynt gjerne med fersk timian. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.