Pimientos de Padrón

Så enkelt – men så godt, Pimientos de Padron er en type paprika som kommer fra Padrón-omårdet i Spania. De har en litt bitter smak som jeg bare elsker og som minner om en annen favoritt – asparges. De er ikke sterke, og må ikke forveksles med grønne chili. Noen påstår at det er som å spise russisk rulett, for noen ganger kan en av paprikaene være sterke, men det har jeg aldri opplevd.

I Spania finnes retten på de fleste  tapasmenyer. Det er ikke så lett å få tak i Pimientos de Padron i Norge, men jeg har kjøpt hos Meny.

Spis alt utenom stilken. Serves umiddelbart med godt brød til, gjerne som en tapasrett.

Ingredienser

  • Pimientos de padron
  • Olivenolje
  • Maldonsalt

Slik gjør du

  1. Skyll paprikaene og tørk dem godt (ellers så vil det sprute når du steker dem)
  2. Varm olivenoljen i en stekepanne og tilsett paprikaene
  3. Stek de til de faller sammen og blir lett brune (ca. 5 minutter)
  4. Strø over litt Maldonsalt før servering

Tomat- og løksalat

Dette er en enkel salat som smaker godt og er rask og lage. Den passer fint som tilbehør kjøttretter og lasagne. Som dressing bruker jeg litt balsamicoeddik og olivenolje.

Ingredienser

  • tomater (gjerne ulike sorter)
  • løk (rødløk eller en annen mild løk)
  • balsamicoeddik
  • olivenolje

Slik gjør du

  1. Del tomatene i skiver og legg dem i bunnen av et fat
  2. Skjær løken i skiver og spre den over tomatene
  3. Sprinkle balsamicoeddik og olivenolje over salaten

Grillsaus og marinade

Denne grillsausen/marinaden har fulgt meg i mange år. Det er mange som har spurt etter oppskriften. Sausen passer ypperlig til både marinade til kylling og svinekjøtt og som sausen til kjøttet. Det er mange ingredienser i denne sausen, men den blir god. Denne oppskriften rekker til marinade og saus ved siden av til ca. 4 personer.

 

Ingredienser

  • 4 hakkede hvitløkbåter
  • 4 dl ketchup
  • 1 dl honning
  • 2 ss olivenolje
  • 4 ss soyasaus
  • 2 ss worchestershiresaus
  • 4 ts karri
  • 2 ts paprikapulver
  • 4 ts sitronsaft
  • 2 ts tabasko
  • 1/2 ts pepper
  • 1 ts salt

Slik gjør du

  1. Bland sammen alle ingrediensene. Sausen holder seg i kjøleskapet i noen dager.