Grove rundstykker med frø

Hjemmelagde grove rundstykker smaker kjempegodt. Fordelen med at du har bakt dem selv, er at du vet hva du får i deg. Jeg har prøvd meg litt frem og dette er en oppskrift som jeg er veldig fornøyd med. Rundstykkene er mettende og frøene gir ekstra god smak, og gjør rundstykkene enda sunnere.

Denne oppskriften gir ca. 20 rundstykker.

Ingredienser

  • 7 dl fullkornshvetemel
  • 3 dl sammalt rug finmalt
  • 3 dl lettkokte havregryn
  • 2 dl kruskakli
  • 1 dl linfrø
  • 1 dl solsikkekjerner
  • 1 dl gresskarfrø
  • 1 pakke tørrgjær
  • 2 ts salt
  • 1 ss honning
  • 7 dl lunken lettmelk
  • Ekstra fullkornsmel, solsikkekjerner og gresskarfrø til utbaking

Slik gjør du

  1. Bland sammen alt det tørre
  2. Varm melken og tilsett honningen
  3. Hell vesken i de blandede tørre ingrediensene og elt deigen godt sammen. Deigen er ganske klissete, men noe av vesker tørker inn under heving
  4. La deigen heve på et lunt sted i minst 45 minutter
  5. Strø fullkornsmel, solsikkekjerner og gresskarfrø på bakebordet. Form deigen til lengder som deles i ca. 20 biter
  6. Sett rundstykkene på bakepairkledde stekeplater og etterhev i ca. 30 minutter
  7. Stekes i ovn på 220 ℃, i 13 – 15 minutter. Avkjøles på rist.