Noen retter blir vi aldri lei av og hjemmelaget tomatsuppe er populært hjemme hos oss. Sunt og godt er det også, og tilbehøret kan varieres.
Denne oppskriften har fulgt meg i mange år, og minstemann i familien blir alltid glad når det er tomatsuppe på menyen.
Forslag til tilbehør: kokte egg, fullkornpasta, kjøttboller, revet parmesan og brødkrutonger.
Ingredienser
- 2 hvitløksfedd, hakkede
- 1 løk, hakket
- 2 ss olje
- 2 bokser hermetiske hakkede tomater
- 5 dl vann
- 1 ss crème fraîche
- salt
- pepper
- Eventuelt litt sukker (smak deg frem)
- Krydder - basilikum eller oregano
Slik gjør du
- Begynn med å steke hvitløken og løken til den blir blank
- Tilsett hakkede tomater og vann, og kok opp
- Om du ønsker kan du bruke stavmikser, så du får en glattere konsistens
- Krydre med salt, pepper og krydder, og la suppen koke i ca. 15 minutter
- Til slutt tilsetter du crème fraîche og rører godt