Hjemmelaget tomatsuppe

Noen retter blir vi aldri lei av og hjemmelaget tomatsuppe er populært hjemme hos oss. Sunt og godt er det også, og tilbehøret kan varieres.

Denne oppskriften har fulgt meg i mange år, og minstemann i familien blir alltid glad når det er tomatsuppe på menyen.

Forslag til tilbehør: kokte egg, fullkornpasta, kjøttboller, revet parmesan og brødkrutonger.

Ingredienser

  • 2  hvitløksfedd, hakkede
  • 1 løk, hakket
  • 2 ss olje
  • 2 bokser hermetiske hakkede tomater
  • 5 dl vann
  • 1 ss crème fraîche
  • salt
  • pepper
  • Eventuelt litt sukker (smak deg frem)
  • Krydder - basilikum eller oregano

Slik gjør du

  1. Begynn med å steke hvitløken og løken til den blir blank
  2. Tilsett hakkede tomater og vann, og kok opp
  3. Om du ønsker kan du bruke stavmikser, så du får en glattere konsistens
  4. Krydre med salt, pepper og krydder, og la suppen koke i ca. 15 minutter
  5. Til slutt tilsetter du crème fraîche og rører godt

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.