Spagetti Bolognese

Spagetti Bolognese, den berømte italienske kjøttsausen, finnes i mange varianter. Her er min enkle variant, uten mange ingredienser. Det er god og lettvint mat, bruker du fullkornsspagetti blir den ganske sunn også.

Den hjemmelagde smaker aller best. Denne retten har jeg laget i mange år, og vi blir aldri lei av den.

Oppskriften er beregnet til  4 personer.

Ingredienser

  • 3 hakkede hvitløkskløfter
  • 1 hakket løk
  • 2 ss olivenolje
  • 600 g karbonadedeig
  • 2 bokser hermetiske tomater
  • salt
  • pepper
  • oregano / basilikum
  • ca. 500 g spagetti

Slik gjør du

  1. Rens løk og hvitløk og hakk de i små biter
  2. Varm oljen i en panne, tilsett løk og hvitløk og la frese i et par minutter
  3. Tilsett karbonadedeigen og brun den
  4. Tilsett de hakkede tomatene, kydder, salt og pepper
  5. Skru ned varmen, og la det surre i ca. 15. min. Rør av og til
  6. Kok spagettien etter anvisningen på pakken