Dadler med bacon og manchego

Dadler med bacon er et populær tapasrett og fyller du de med manchego (Spanias mest berømte ost) smaker de enda bedre.

Retten kan forberedes i god tid på forhånd og stekes i ovnen rett før servering.

 

Ingredienser

  • Dadler
  • Manchego
  • Bacon i strimler

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 200 grader over- og undervarme (du kan sikkert også bruke varmluft men jeg foretrekker over- og undervarme til kjøtt).
  2. Ta ut steinene av dadlene og fyll de med et lite stykke manchego (ca. samme størrelse som steinen)
  3. Surr rundt en halv skive bacon og legg dem på et bakepapirkledd stekebrett. Pass på at det er god avstand mellom dadlene så de blir stekt over det hele.
  4. Stekes i 10 - 15 min til de har fått farge. Jeg syns det er litt vanskelig å beregne steketiden. Noen ganger steker jeg de nok noe lenger enn 15 min, jeg foretrekker når baconet er godt stekt.

Spagetti Bolognese

Spagetti Bolognese, den berømte italienske kjøttsausen, finnes i mange varianter. Her er min enkle variant, uten mange ingredienser. Det er god og lettvint mat, bruker du fullkornsspagetti blir den ganske sunn også.

Den hjemmelagde smaker aller best. Denne retten har jeg laget i mange år, og vi blir aldri lei av den.

Oppskriften er beregnet til  4 personer.

Ingredienser

  • 3 hakkede hvitløkskløfter
  • 1 hakket løk
  • 2 ss olivenolje
  • 600 g karbonadedeig
  • 2 bokser hermetiske tomater
  • salt
  • pepper
  • oregano / basilikum
  • ca. 500 g spagetti

Slik gjør du

  1. Rens løk og hvitløk og hakk de i små biter
  2. Varm oljen i en panne, tilsett løk og hvitløk og la frese i et par minutter
  3. Tilsett karbonadedeigen og brun den
  4. Tilsett de hakkede tomatene, kydder, salt og pepper
  5. Skru ned varmen, og la det surre i ca. 15. min. Rør av og til
  6. Kok spagettien etter anvisningen på pakken