Det er ikke for ingenting at denne kaken har fått navnet Verdens beste, og med hjemmelaget vaniljekrem blir den ekstra god. Jeg har prøvd ut mange kakeoppskrifter, men dette er en jeg alltid faller tilbake på. Det beste av alt – det blir aldri noe igjen av denne.
Du behøver:
Til bunnene:
- 100 g smør
- 100 g sukker
- 4 eggeplommer
- 3 ss melk
- 100 g hvetemel
- 2 ts bakepulver
- 1 ts vaniljesukker
Til marengs
- 4 eggehviter
- 200 g sukker
- mandelflak
Til vaniljekremen
- 3 dl melk
- 2 eggeplommer
- 3 ss sukker
- 1 ss maizena eller potetemel
- 1 vaniljestang
- 3 dl kremfløte
Slik lager du bunnen:
- Rør smør og sukker hvitt. Tilsett en og en eggeplomme og melk
- Sikt inn hvetemel som er blandet med bakepulver og vaniljesukker og elt alt sammen.
- Kle to former (ca. 22 cm i diameter) med bakepapir og smør dem godt. Fordel deigen i formene.
- Forstek bunnene i 180 ℃, i ca. 10 min.
Slik lager du marengsen
- Pisk eggehviter og sukker til stiv marengs
- Fordel marengsen over de to forstekte bunnene.
- Dryss mandelflak over
- Stek kakene ved 180 ℃, i ca. 15 – 20 minutter til marengen er gyllen.
Avkjøl på rist og ta kakene forsiktig ut av formene.
Slik lager du vaniljekremen
- Ha alle i melk, eggeplommer, sukker, maizena/potetemel og frøene fra vaniljestangen i en kjele
- Kok opp under omrøring til kremen stivner
- Avkjøl
- Pisk kremfløten og bland i vaniljekremen
Legg den ene kaken på serveringsfatet med marengen ned. Bre på vaniljekremen, og legg på den andre kakedelen på toppen.
Kaken kan med fordel lages dagen i forveien.